Reteta lunii

Parfait alla Nocciola

Stim ca e un fel de iarna, dar, luna asta va propunem o reteta de vara...

Parfait alla Nocciola este un desert rafinat, cu un gust delicat. Parfait este un dulce, nici inghetata nici prajitura. Este undeva la mijloc, un "semifreddo" cum spun italienii.

Parfait alla Nocciola
Parfait alla Nocciola

Ideal pentru a incheia o cina, Parfait alla Nocciolla se poate combina si cu putina ciocolata intotdeauna amaruie. Desi compus din preparate simple : smantana, alune de Leche sau Siciliene ( alune de pamant), oua, ceva aroma de amaretto, e sigur un desert preferat de Valentine's Day la Mandaloo.

Mod de preparare.

Tip. ALunele se pun intr-o tava, la frigider, timp de cateva minute. Dupa ce se racesc putin coaja se va desprinde usor frecandule in mana.

Se pregateste crema Chantilly amestecand smantana proaspata cu zahar si aroma de vanilie. Bateti galbenusuri de ou adaugand zahar pana se obtine un amestec pufos. Se adauga crema Chantilly si pudra de alune, amestecand usor. Acoperiti cu folie alimentara si punetile la congelator timp de 5 ore. Ornati cu ciocolata si alune zdrobite. Inainte de servire se lasa la temperatura camerei timp de 15 minute. Serviti cu dragoste.

Utilizati doar ingrediente proaspete!

Nu poţi să mănânci mâncare bună şi atât. Trebuie să şi vorbeşti despre ea. Şi trebuie să vorbeşti despre ea cu cineva care înţelege mâncarea bună şi tot ce înseamnă ea.
Kurt Vonnegut